Activiteit

Cursusavond VvE Aardgasvrij

maandag 6 maart 2023 , 19:30 - 21:00 uur
Illustration

U kunt er (bijna) niet meer omheen; we moeten van het aardgas af. De gemeente Amsterdam heeft allerlei plannen, ideeën en alternatieve warmtebronnen. Wat betekent dat voor u als Amsterdammer en lid van de VvE? Hoe kunt u zich voorbereiden op aardgasvrij wonen?

De gemeente wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. Dat is een enorme opgave. Hoe de gemeente de overstap naar aardgasvrij wonen ziet is per wijk uitgeschreven in de ‘Transitievisie Warmte’. Maar, wat betekent dat nu eigenlijk?

In de cursus leggen we uit wat de plannen zijn van de gemeente en hoe zij deze plannen wil uitvoeren. We bespreken welke alternatieven er zijn voor aardgas en wat dat betekent voor uw woning. Natuurlijk gaan we ook in op de kansen, valkuilen en aandachtspunten er zijn voor u als woningeigenaar en lid van de VvE.

Na de cursus weet u:

  • Wat de plannen zijn van de gemeente Amsterdam
  • Op welke manieren u straks uw huis kunt verwarmen
  • Hoe u zich nu al voorbereidt op een aardgasvrije woning
  • Welke extra aandachtspunten er zijn als lid van de VvE

VvE vergroenen
VvE’s die willen verduurzamen kunnen ook terecht bij onze webinar over het vergroenen van het MJOP (meerjaren onderhoudsplan) op dinsdag 14 maart 2023. Veel energiebesparende maatregelen vallen (deels) onder de verantwoordelijkheid van de VvE. Om uw VvE goed voor te bereiden op de energietransitie is het goed om energiebesparende maatregelen op te nemen in het MJOP. Zo voorkomt u verrassingen en kosten in de toekomst.

We bespreken de stappen die een VvE kan nemen om het MJOP te ‘vergroenen’. U krijgt uitleg over natuurlijke verbetermomenten, hoe u deze kan herkennen en benutten. Daarnaast wijzen we u op interessante subsidies en leningen beschikbaar voor verduurzaming. Ook het proces binnen de VvE krijgt aandacht; hoe creëert u voldoende draagvlak onder de leden en hoe komt u succesvol tot een besluit. Kortom, in dit webinar krijgt u de handvatten toegereikt om aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van uw VvE.

Cursus op locatie
Deze cursus wordt fysiek op locatie gegeven. Als we locatie bekend is, plaatsen we dat op onze website.

Cursus gemist?
de cursus wordt op dinsdag 7 november nogmaals georganiseerd.

Alle informatie vindt u op onze website, klik hier.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: