image

Uitslag Energie Koplopersfonds 2024 bekend

De 10 toekenningen van het Energie Koplopersfonds zijn bekend
Ongelooflijk. Wat een mooie initiatieven zijn er in de stad! Na een zorgvuldige beoordelingsronde zijn 10 inspirerende initiatieven -uit de 39 inzendingen- gekozen om financiering te ontvangen. Deze geselecteerde projecten voldeden het meest aan de criteria van dit fonds. Dat neemt niet weg dat de andere 29 ingediende ininiatieven ook veel impact kunnen maken.

Alle 39 initiatiefnemers sluiten aan bij de voorhoede van de energietransitie in Amsterdam, met plannen die zowel energiebesparing, opslag, slim gebruik, als schone energieopwekking omvatten. We heten deze hele groep van harte welkom in het netwerk van 02025! Iedereen is welkom op 11 april as om kennis en netwerk te delen! Het fonds en de aansluiting bij het netwerk en al onze gezamenlijke kennis zal zorgen voor meer impact in Amsterdam. Opdat we wereldwijd koploper schone energie zijn in de wereld! Als het hier -in een korte tijd- kan met onze creativiteit, branie en financiele middelen, kan  in veel meer metropoolregio's! 

Hier vind je de 10 initiatieven die het geld op de rekening krijgen! Download hier de PDF met toekenningen. Elk project draagt bij aan onze collectieve inspanning voor Amsterdam!

Steun energiebesparende en schone energie opwek-initiatieven!
Dit fonds is de zoveelste mijlpaal in de richting van een schoner én sterker Amsterdam. We hopen dat deze projecten inspireren en actie aanmoedigen. Blijf de energiekoplopers steunen!

Wat is Het Energie Koplopersfonds?

Het Energie Koplopersfonds ondersteunt energiebesparende en schone energie-initiatieven in Amsterdam. 

Het Energie Koplopersfonds #2 bouwt voort op het succes van het Energiekoplopers Fonds #1 van 2023. Ook deze keer stelden we een budget van beschikbaar om projecten te stimuleren die Amsterdam koploper schone energie maken!

Door het opzetten dit laagdrempelige fonds kan 02025 schone energie ideëen ondersteunen met geld, kennis en een netwerk. Hierdoor kan een initiatief een volgende stap zetten!

We nodigen bewoners, energiepioniers, gemeenschapsleiders en bedrijven uit om te blijven investeren in innovatieve ideeën die de stad schoner en sterker maken. Wie weet komt er nog eem vervolg op deze twee edities!

Bekijk ook de aanvragen van 2023 om een idee te krijgen voor inspiratie hoe je energie kunt opwekken of besparen voor jezelf en je buren. 

Netwerkorganisatie 02025

02025 is een netwerkorganisatie in Amsterdam dat zich richt op het verbinden van een community van koplopers in de energietransitie. Ons doel is om bewoners en organisaties te ondersteunen bij het effectiever verduurzamen van Amsterdam, met de focus op schone en eerlijke energie.

Geld, kennis en een netwerk
Naast financiële steun (we verdeelden in 2024 maar liefst €28.000 met het Energie Koplopersfonds) bieden we een unieke kans om deel uit te maken van een gemeenschap gedreven beweging. Door samen te werken met de gemeente, bedrijven en bewoners, creëren we een krachtig netwerk dat de ontwikkeling van duurzame oplossingen bevordert.

Bijdragen?
Om dit te bevorderen en elkaar te inspireren willen we je vragen om na de aanmelding je project ook op de website te plaatsen.