Locatie

BuurttransitieHub Kraaiennest

Kraaiennest 68, Amsterdam
Activiteitenruimte, Cultureel centrum , Buurthuis, Innovatieve plek
Illustration

Het is (energie-)crisis. Hart voor de K-buurt heeft het plan opgevat de bewoners te helpen door een WijktransitieHub als kennis-, community en dienstencentrum op het plein voor de Bonte Kraai in te richten voor versneld verduurzamen, bewoners geld besparen, jongeren activeren, lokale economie bevorderen en extra handen voor banen voor de transitie. Bewoners en midden- en kleinbedrijf kunnen daar laagdrempelig geholpen worden. De energiecoaches van !Woon, de fixbrigade en de klusbrigade kunnen daar zichtbaar en bereikbaar zijn. Ongebruikte verf kan worden ingezameld voor hergebruik en meer.

Omdat de realisatie van een paviljoentje op het plein nog wel een paar maanden zal duren, willen we alvast beginnen vanuit  de etalage van Buurthuis Bonte Kraai die we de werknaam ‘’groen etalage’’ hebben gegeven. De bedoeling is dat deze met Lights On op 9 december up en running is en geopend kan worden

Diverse partners werken samen aan dit project met Hart voor de Kbuurt: Masterplan Zuidoost, afdeling Grond en Ontwikkeling, Stichting !Woon, Royal Haskoning,  DHV, ABN Amro, Stadsdeel afdeling duurzaamheid. 

Deel dit:
Op de kaart