Bericht

Gemengde VvE - Waar te beginnen met verduurzaming?

Geplaatst op 6 november 2020, 14:40 uur

Verduurzaming als particulier, en je weg vinden in alle mogelijkheden en bureaucratie eromheen, is op zichzelf al hele een klus.

Laat staan dat je in een gemengde VvE woont; een complex waar zowel particulieren als huurders wonen en waar een woningcorporatie een groot gedeelte van de panden in handen heeft. Woningcorporaties verschillen, maar veel van hen staan niet bekend als makkelijke gesprekpartners als het aankomt op verduurzaming. Is het onmogelijk voor een particulier in een gemengde VvE complex om te verduurzamen? De werkelijkheid ligt iets genuanceerder.

Wij gingen in gesprek met 5 ervaren bewoners en professionals op het gebied van verduurzaming in gemengde VvE complexen. We vroegen hen naar ervaren en tips voor particulieren die willen beginnen met verduurzaming. Waar moet je rekening mee houden en wat voor reacties kan je verwachten als je met huurders en de woningcorporatie in gesprek gaat?

Lees het hele artikel en aanbevelingen hier 

Dit artikel is geschreven in het kader van de 02025 kopgroep ‘gemengde VvE’. Deze kopgroep ondersteunt Amsterdamse duurzaamheidskoplopers die wonen in gemengde VvE’s. De invalshoek in dit artikel, die van de particulier, is natuurlijk niet de enige.Geïnteresseerd in het huurders perspectief, of een ander? Laat het ons weten! Mail naar maxje@tertium.nl.