Bericht

Energiewandeling in Venserpolder leuk en leerzaam

Geplaatst op 24 augustus 2021, 10:00 uur

Het kan zomaar gebeuren: je kijkt uit je raam en je ziet een groep mensen belangstellend naar je kozijnen kijken.. Het is geen inspectie, maar het zijn de deelnemers aan de Energiewandeling van !WOON. Deze maand liep een groep professionals en bewoners door Venserpolder (Zuidoost). Een energiewandeling kan op aanvraag plaatsvinden in de buurt.

Wat houdt het in?
Tijdens een Energiewandeling neemt een ervaren gids van Team Aardgasvrij van !WOON je mee door de buurt. Er wordt stilgestaan bij verschillende woningen, waar je aan de hand van bijvoorbeeld de kozijnen en buitenmuren inzicht krijgt in hoe de woningen zijn geïsoleerd, welke mogelijkheden voor verwarming er zijn, hoe het leefklimaat daardoor beïnvloed wordt en nog veel meer.

‘Ik heb al eerder via !WOON informatie gehad over de verduurzaming van woningen, maar ik heb tijdens deze wandeling weer allemaal nieuwe dingen gehoord! Het wordt ook tastbaar omdat je het kan zien. We stonden stil bij werkzaamheden aan een gevel waardoor de bouwlagen goed zichtbaar waren. Zelfs putdeksels werden besproken. Heel leuk en leerzaam!’ – aldus een deelnemer.

Waarom een energiewandeling
De energiewandeling maakt onderdeel uit van de Zomeractiviteiten, die !WOON (afdeling Aardgasvrij, Ontwikkelbuurten en Energiecoaches) samen met Karlos de energieauto, Co-Force, Taal en Coast, Bloei & Groei, Stichting SES, Multibron (Buurtwerkkamer) en de Gemeente Amsterdam heeft georganiseerd in juli en augustus.

Deelnemen
Vrijdag 20 augustus is de laatste activiteit in de reeks Zomeractiviteiten Venserpolder. Buurtbewoners zijn van 15.00 – 17.00 uur welkom in de tuin van Bloei & Groei (ingang naast supermarkt Tanger, Albert Camuslaan 114) om onder het genot van een soepje, de laatste updates te horen over hoe hun buurt er voor staat in de Energietransitie (o.a. van het gas af).

Energiewandeling in je eigen buurt
Een energiewandeling kan op aanvraag plaatsvinden in de buurt. Ontwikkelbuurten kunnen deze kosteloos aanvragen. Voor overige buurten kan een verzoek op maat besproken worden.

Contactpersonen
Aardgasvrij: Baudouin Knaapen, b.knaapen@wooninfo.nl 06-588 198 10

Ontwikkelbuurten: Lenny Bijker, l.bijker@wooninfo.nl 06 – 307 950 36

Energiecoaches: Kelly Schwegler, k.schwegler@wooninfo.nl 06 – 316 888 06

Illustration
 
Deel dit: