Bericht

Meer geld beschikbaar voor verduurzamen van VvE’s

Geplaatst op 11 januari 2024, 11:09 uur
Illustration

Verduurzaming van gebouwen met een Verenigingen van Eigenaars verloopt vaak moeizaam. Gelukkig komt de overheid VvE’s tegemoet. Vanaf januari 2024 zijn er meer subsidiemogelijkheden voor verduurzaming. Het doel is om obstakels weg te nemen en het proces te versnellen. Zo komt er subsidie beschikbaar voor advies gedurende het hele verduurzamingsproces. Ook is er geld voor financiering voor faunaonderzoek.

Voordat isolatie van spouwmuren plaatsvindt is een onderzoek nodig. De beschermde dwergvleermuis nestelt graag op deze beschutte plekken. Als dit het geval is, mag je de muur niet zomaar isoleren. Met een quickscan kun je uitsluiten of er daadwerkelijk vleermuizen in de spouwmuur zitten. Voor dit kostbare maar noodzakelijke faunaonderzoek is nu financiering beschikbaar.

Voor een overzicht van alle nieuwe regelingen: Klik hier.

VvE Energiebespaarlening ook in 2024 mogelijk
Naast de extra subsidiemogelijkheden blijft de VvE Energiebespaarlening nog gewoon actief. Gaat u aan de slag met verduurzaming van VvE? Dan kan de VvE de VvE Energiebespaarlening lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. Uw vve ontvangt hiervoor de landelijke rentekorting van 1,5%. De rente en aflossing van de VvE Energiebespaarlening worden onderdeel van de vve-bijdrage. De meest actuele rentes leest u hier.

Amsterdamse rentekorting vervalt
De extra rentekortingsregeling van 1% voor Amsterdamse VvE’s op een energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is echter komen te vervallen. Door de vele aanvragen is het budget inmiddels uitgeput en is het niet meer mogelijk nieuwe aanvragen in behandeling te nemen.

Vergroot uw kennis over VvE’s: gratis webinars
Ook in 2024 organiseert !WOON weer de populaire gratis webinars waarbij u uw kennis over VvE’s kunt vergroten. In januari zijn er twee webinars:

maandag 15 januari het webinar: Overtredingen in de VvE

dinsdag 30 januari het webinar: Verbouwen in de VvE

U kunt zich kosteloos aanmelden via onze website om deel te nemen aan deze webinars.


Deel dit: