Bericht

Amsterdamse gemeenschap maakt een krachtig statement

Geplaatst op 23 februari 2024, 12:00 uur

Energie Koplopersfonds ontvangt een overweldigende respons!

De Amsterdamse gemeenschap zet een grote stap richting een duurzame toekomst met een overweldigende respons op het Energie Koplopersfonds. Dit fonds, dat energiebesparende en schone energie-initiatieven in de stad ondersteunt, heeft in 8 weken tijd maar liefst 39 aanmeldingen ontvangen, met een totaalbedrag van € 145.000.

Van december 2023 tot februari 2024 hebben bewoners, energiepioniers en bedrijven zich verenigd om Amsterdam te transformeren tot een bolwerk van groene energie. Het Energie Koplopersfonds, dat voortbouwt op het succes van zijn voorganger in februari 2023, heeft een cruciale rol gespeeld in het aanjagen van deze revolutie.

"De enorme respons op het Energie Koplopersfonds weerspiegelt de passie en toewijding van onze gemeenschap om een positieve verandering teweeg te brengen," aldus Rosa van Gorcum, projectleider van 02025. "Het toont aan dat Amsterdam niet alleen praat over duurzaamheid, maar ook daadwerkelijk actie onderneemt om onze stad te transformeren."

De variëteit aan ingediende voorstellen is indrukwekkend, variërend van innovatieve technologieën tot baanbrekende gemeenschapsprojecten en educatieve initiatieven. Elk project wordt beoordeeld op zijn potentie om bij te dragen aan het doel van Amsterdam om in 2025 een koploper te zijn op het gebied van schone energie.

Naast het financieel ondersteunen van projecten, biedt het Energie Koplopersfonds een platform voor samenwerking en kennisuitwisseling. Door middel van deze gemeenschapsgerichte aanpak, streeft het fonds naar blijvende impact en innovatie in de Amsterdamse energietransitie.

Houd onze website www.02025.nl in de gaten, want maandag 4 maart maken we daar de goedgekeurde plannen bekend!

Deel dit: