Bericht

Geen huurverhoging en toch nieuwe raamisolatie!

Geplaatst op 9 april 2024, 17:15 uur
Illustration

Zo’n 100 woningen aan de Weesperzijde/Eerste Oosterparkstraat zijn onlangs geïsoleerd. De ramen hadden een slechte isolatiewaarde en gaven veel tochtoverlast. Daarnaast liet ook de geluidsisolatie van de ramen te wensen over. De inzet van de bewoners werd beloond en de oude aluminium schuiframen met enkel glas zijn vervangen door nieuwe isolerende ramen en kozijnen. Dit alles zonder huurverhoging.

Inzet bewoners dubbel beloond
Medio 2022 hadden diverse bewoners en de bestaande bewonerscommissie zich hard gemaakt voor de vervanging van de ramen en benaderden !WOON voor hulp. Hiermee werd het proces in gang gezet, waarbij gesprekken met verhuurder Lieven De Key op gang kwamen. Uiteindelijk moest alleen de directie van De Key nog groen licht geven. Eind 2022 kwam het verlossende antwoord. Het besluit werd genomen om over te gaan tot vervanging van de ramen zonder enige huurverhoging. Bewoners waren uiteraard erg blij met de uitkomst. Daarop ging alles in sneltreinvaart en nog geen jaar later stonden de steigers eral en konden de werkzaamheden beginnen. Mooi op tijd voor het stookseizoen!

Bewoner: “Het is nu zoveel beter en fijner! Het wooncomfort is er enorm op vooruitgegaan, en je veel blijer bent met je sociale huurwoning. Daarbij ziet het er ook prachtig uit. De kozijnen zijn van zeer hoge kwaliteit, als ook het scharnierwerk.”
Goede isolatie en prachtig resultaat
Inmiddels zijn de werkzaamheden gereed en de bewoners zijn erg tevreden met het eindresultaat. Niet alleen is het geluid van buiten aanzienlijk verminderd, maar ook esthetisch en energetisch gezien is er een prachtige upgrade gerealiseerd. Nieuwe ventilatieroosters zijn onopvallend geplaatst, waardoor de toevoer van verse lucht en een gezond binnenklimaat gewaarborgd zijn. Bovendien werkt het systeem mooi samen met het nieuwe aangebrachte CO2-gestuurde ventilatiesysteem.
Met deze verbeteringen kunnen de bewoners met een gerust hart de koude dagen tegemoet zien.

Bewoners:

“Voor mij is overduidelijk hoe belangrijk het is dat alle sociale huurwoningen met slechte isolatie en enkelglas zo snel mogelijk deze upgrades krijgen en ook gevelisolatie vernieuwing om het compleet te maken!”

 

“Hartelijk dank aan Lieven de Key, Hemubo en het team van !WOON, in het bijzonder aan Jamal, voor hun inzet en uitvoering.”

Deel dit: