project   

Bespaar meer energie met de Energiedisplay

A
geplaatst op 29 januari 18, 15:29 uur

!WOON doet mee aan een landelijk onderzoek waarbij Amsterdammers een jaar lang gratis een energiedisplay kunnen uitproberen. Deze energiedisplay haalt de gas- en elektrameter letterlijk uit de kast. Je kunt de display in huis op een plek zetten, waar je vaak langs komt en er gemakkelijk op kunt kijken. Omdat je direct op de display ziet wat het energieverbruik is van je huishouden en of je binnen je budget blijft, kan je 5 tot 10 procent besparen op je energierekening.Doe je mee? Inschrijven kan op de landelijke website van het project: www.wooninfo.nl/energiedisplay. Je vindt daar ook meer informatie over het project en de voorwaarden.

Toelichting:

Bij aanmelding doe je mee aan de pilot en geef je toestemming dat voor maximaal 1,5 jaar het energieverbruik van je huishouden uitgelezen wordt voor wetenschappelijk onderzoek naar energiebesparing. Je privacy is hierbij uiteraard gewaarborgd, de datadeling loopt niet via internet en blijft buiten bereik van andere partijen, zoals energieleveranciers.

Als je je inschrijft als deelnemer aan het onderzoek mag je óf een jaar gratis de energiedisplay uitproberen óf je maakt kans op een cadeaubon t.w.v. 50 euro.

Spelregels

– Je hebt een slimme meter voor zowel gas als elektriciteit van na 1-1-2014.
– Je hebt individuele meters voor elektriciteit én gas. Je maakt dus geen gebruik van stadsverwarming, blokverwarming of collectieve warmtekoudeopslag.
– De beschikbare energiedisplays worden verloot over de mensen die zich aanmelden.
– Ruim 250 Amsterdammers, die zich aanmelden, mogen de energiedisplay een jaar uitproberen. Dit hoor je enkele weken na inschrijving.
– De anderen worden ingedeeld in een controlegroep die geen energiedisplay ontvangt. Ze doen wel mee met het onderzoek en maken kans op één van de 20 cadeaubonnen t.w.v. 50 euro.
– Het gebruik van de display is gratis en er zijn geen andere kosten verbonden.
– Je geeft bij de inschrijving toestemming om voor maximaal 1,5 jaar het energieverbruik van je huishouden uit te laten lezen om het effect van de energiedisplay te meten. Hiervoor hoef je niets te doen. Na een jaar maakt een in te vullen vragenlijst nog deel uit van het onderzoek.

Gewenst resultaat: 250 Amsterdammers die het energiedisplay in huis hebben.
Foto


1 reactie

Michael Turel

aardig hulpmiddel, heb hem/haar nu een maandje in gebruik. Leuk inzicht in verbruik apparaten, het duurt een paar sec voor je het real time verbruik van de electra ziet maar dat intrigeert wel. Toch maar eens de oude mech ventilatie vervangen... Voor gas is de registratie nogal vertraagd te zien.
25-sep-2018 17:46
Wil je ook reageren? Meld je dan aan