Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

IJburg in het zonnetje

Geplaatst op 5 november 2018, 10:18 uur

https://halloijburg.nl/project/4908/ijburg-in-het-zonnetjeIJburg en Zeeburgereiland zijn bij uitstek geschikt voor zonnedaken. Omdat er platte daken zijn, zijn er bijna altijd zeer rendabele zonnepanelen mogelijk. Toch hebben maar weinig VvE's (Verenigingen van Eigenaren) een zonnedak gerealiseerd. In de praktijk blijkt het moeilijk om als VvE tot zo'n besluit te komen, ook al zijn zonnedaken op VvE's al jaren zowel goed voor de portemonnee als goed voor het klimaat. Ook de combinatie met een groendak is in veel gevallen aan te raden. Blok 35 op IJburg is een voorbeeldblok dat ter beschikking staat aan iedereen om een kijkje te komen nemen bij alle duurzame maatregelen.

Toelichting

Stichting Natuurlijk IJburg heeft een plan ingediend voor de gebiedsplannen in Stadsdeel Oost om VvE's te helpen bij het bestellen van een zonnedak, eventueel in combinatie met een groendak. De Stichting werkt hierbij samen met de Zonne-adviseurs, die veel ervaring hebben met grote zonnedaken en VvE's. Natuurlijk IJburg zorgt voor de lokale inbedding. Iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren aan ons project, mail! natuurlijkijburg@gmail.com.

Iedereen die ons plan wil steunen; geef hier een duimpje.

(je kan inloggen met dezelfde inlog als op 02025.nl)

Gewenst resultaat 
Alle VvE's op IJburg hebben een zonnedak, liefst in combinatie met groen
Idee
Illustration
lekker zonnetje
Deel dit:
1 reactie

Wim Stevenhagen

di 9 juli 2019 11:58
In de avond & winter slapen de PV-panelen. Windside windturbines zijn dan een mooie aanvulling voor de dagelijkse energie behoefte.