Project
Init.

Verduurzaming Meander Amstelveen

Geplaatst op 12 februari 2019, 16:11 uur

‘De Meander’ is een stedenbouwkundig ensemble dat bestaat uit 4 laagbouw- en 6 hoogbouw VvE’s. Het doel van het project is om te onderzoeken welke verduurzamingsstappen er mogelijk zijn voor deze 4 laagbouw en 6 hoogbouw appartementen complexen. Algemene verduurzaming van de 10 gebouwen is noodzakelijk i.v.m. de energietransitie.

 

 

Toelichting

Er wordt gestart met een haalbaarheidsoverzoek op gebouwniveau waarbij gekeken wordt naar warmteverlies versus energieverbruik. Daarnaast wordt ook gekeken naar de isolatiewaarden (dak, kozijnen, spouw-metselwerk), de ventilatie en die worden afgezet tegen een “ideaal beeld”.  Het bureau dat dit haalbaarheidsonderzoek gaat uitvoeren zal de huidige stand onderzoeken en aan de hand van hun bevindingen een korte-, middellange- en lange termijn toekomstvisie presenteren (bijvoorbeeld: gasloos, energieneutraal, Nul-op-de-Meter) .
Indien voor de uitvoering van één van de toekomstvisies een lening noodzakelijk is, is daarbij de gedachte dat de besparingen op individueel & collectief onderhoud, groot onderhoud en vermijdbare kosten, de rente en aflossing van de lening dekt.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Appartementenblokken, 6 hoogbouw en 4 laagbouw uit jaren 60: volledig Energieneutraal, gasloos, nul-op-de-meter.
Illustration
Foto van LB Meander IV en HB Meander VI.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 10 projectupdates

Anke Bollen

Project volgens planning

De voorzitters Meander HB en LB hebben via de BVMB (Belangen Vereniging Meander Bewoners) regelmatig overleg zowel gezamenlijk als alleen tussen HB en LB om hun verduurzamingsplannen verder vorm te geven.

Binnen enkele VvE’s zijn reeds klankbord bewoners groepen opgericht: het vuurtje moet aangewakk...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina

Anke Bollen


Er is een website gecreëerd: www.meander-amstelveen.nl.

 

0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Pauline Westendorp

do 13 augustus 2020 07:05
Ben heel benieuwd hoe het nu gaat, Anke! Tot zo bij het energieontbijt!

Jacqueline Quarles van Ufford

do 24 september 2020 10:19
Wat een voortgang, Anke! Ik ben benieuwd hoe jullie de communicatie aanpakken in Corona tijd. Uiteindelijk is buiten het nieuwe binnen: opschoonacties, wandelen en balkonsessies zijn het nieuwe vergaderen :-)