Project
Init.

Verduurzaming Meander Amstelveen

Geplaatst op 12 februari 2019, 16:11 uur

‘De Meander’ is een stedenbouwkundig ensemble dat bestaat uit 4 laagbouw- en 6 hoogbouw VvE’s. Het doel van het project is om te onderzoeken welke verduurzamingsstappen er mogelijk zijn voor deze 4 laagbouw en 6 hoogbouw appartementen complexen. Algemene verduurzaming van de 10 gebouwen is noodzakelijk i.v.m. de energietransitie.

 

 

Toelichting

Er wordt gestart met een haalbaarheidsoverzoek op gebouwniveau waarbij gekeken wordt naar warmteverlies versus energieverbruik. Daarnaast wordt ook gekeken naar de isolatiewaarden (dak, kozijnen, spouw-metselwerk), de ventilatie en die worden afgezet tegen een “ideaal beeld”.  Het bureau dat dit haalbaarheidsonderzoek gaat uitvoeren zal de huidige stand onderzoeken en aan de hand van hun bevindingen een korte-, middellange- en lange termijn toekomstvisie presenteren (bijvoorbeeld: gasloos, energieneutraal, Nul-op-de-Meter) .
Indien voor de uitvoering van één van de toekomstvisies een lening noodzakelijk is, is daarbij de gedachte dat de besparingen op individueel & collectief onderhoud, groot onderhoud en vermijdbare kosten, de rente en aflossing van de lening dekt.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat Appartementenblokken, 6 hoogbouw en 4 laagbouw uit jaren 60: volledig Energieneutraal, gasloos, nul-op-de-meter.
Illustration
Foto van LB Meander IV en HB Meander VI.
Deel dit:
9 project-updates toon alle updates

Anke Bollen

31-jan-2023 11:24
Project volgens planning

Er is sinds 2020 veel mailcontact geweest en er zijn meerdere gesprekken gevoerd met de Adviesgroep Stadshart Gemeente waarbij wij samen met de architect meerdere keren onze plannen hebben toegelicht met een video, met impressies om onze situatie te verduidelijken, vragen hebben beantwoord én het bo...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Anke Bollen

31-jan-2023 12:33
Project volgens planning

De voorzitters Meander HB en LB hebben via de BVMB (Belangen Vereniging Meander Bewoners) regelmatig overleg zowel gezamenlijk als alleen tussen HB en LB om hun verduurzamingsplannen verder vorm te geven.

Binnen enkele VvE’s zijn reeds klankbord bewoners groepen opgericht: het vuurtje moet aangewakk...

Lees meer
Documenten


0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

Pauline Westendorp

Ben heel benieuwd hoe het nu gaat, Anke! Tot zo bij het energieontbijt!
do 13 augustus 2020 07:05

Jacqueline Quarles van Ufford

Wat een voortgang, Anke! Ik ben benieuwd hoe jullie de communicatie aanpakken in Corona tijd. Uiteindelijk is buiten het nieuwe binnen: opschoonacties, wandelen en balkonsessies zijn het nieuwe vergaderen :-)
do 24 september 2020 10:19
Wil je reageren? Meld je dan aan.