Project

Verduurzaming Meander Amstelveen

Geplaatst op 12 februari 2019, 16:11 uur

‘De Meander’ is een stedenbouwkundig ensemble dat bestaat uit 4 laagbouw- en 6 hoogbouw VvE’s. Het doel van het project is om te onderzoeken welke verduurzamingsstappen er mogelijk zijn voor deze 4 laagbouw en 6 hoogbouw appartementen complexen. Algemene verduurzaming van de 10 gebouwen is noodzakelijk i.v.m. de energietransitie.

 

 

Toelichting

Er wordt gestart met een haalbaarheidsoverzoek op gebouwniveau waarbij gekeken wordt naar warmteverlies versus energieverbruik. Daarnaast wordt ook gekeken naar de isolatiewaarden (dak, kozijnen, spouw-metselwerk), de ventilatie en die worden afgezet tegen een “ideaal beeld”.  Het bureau dat dit haalbaarheidsonderzoek gaat uitvoeren zal de huidige stand onderzoeken en aan de hand van hun bevindingen een korte-, middellange- en lange termijn toekomstvisie presenteren (bijvoorbeeld: gasloos, energieneutraal, Nul-op-de-Meter) .
Indien voor de uitvoering van één van de toekomstvisies een lening noodzakelijk is, is daarbij de gedachte dat de besparingen op individueel & collectief onderhoud, groot onderhoud en vermijdbare kosten, de rente en aflossing van de lening dekt.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat Appartementenblokken, 6 hoogbouw en 4 laagbouw uit jaren 60: volledig Energieneutraal, gasloos, nul-op-de-meter.
Illustration
Foto van LB Meander IV en HB Meander VI.
Deel dit:
6 project-updates toon alle updates

Anke Bollen

1-jan-2020 23:29

Het haalbaarheidsonderzoek verduurzaming voor alle Meander flats (6x hoogbouw en 4x Laagbouw) heeft in 2019 plaatsgevonden en heeft voor de afzondelijke VvE’s geresulteerd in een speciale infoavond voor de bewoners met presentatie van de uitkomsten, beantwoording van de vragen en interactieve verken...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Anke Bollen

13-aug-2020 13:04

Op 11 februari 2020 hebben de besturen van de 10 VvE's vergaderd en is terugkoppeling gekregen van de informatie avonden met bewoners van 2 HB en 2 LB complexen, die eind 2019 zijn gehouden. De informatie avonden met de andere 6 VvE's hadden al eerder plaatsgevonden. PKW heeft een eindrapportage opg...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

Pauline Westendorp

Ben heel benieuwd hoe het nu gaat, Anke! Tot zo bij het energieontbijt!
do 13 augustus 2020 07:05

Jacqueline Quarles van Ufford

Wat een voortgang, Anke! Ik ben benieuwd hoe jullie de communicatie aanpakken in Corona tijd. Uiteindelijk is buiten het nieuwe binnen: opschoonacties, wandelen en balkonsessies zijn het nieuwe vergaderen :-)
do 24 september 2020 10:19
Wil je reageren? Meld je dan aan.