Project

MeerDelen

Geplaatst op 22 oktober 2019, 16:28 uur

Wij zijn buurtcooperatie WatergraafsMeerDelen, beter bekend als MeerDelen. Onze missie is een groene stad met ruimte om te leven, spelen en fietsen. Met schone lucht en leuk contact met de buren. En een elektrische deelauto onder handbereik.

De energietransitie maken wij leuk en laagdrempelig. Elektrische auto's en fietsen duur? Niet als je ze deelt!

Aangezien wij een Mobiliteits- en Energiecoöperatie zijn, leveren wij ook groene stroom bij jou thuis en op het werk.

 

Toelichting

Wij hebben nu twee deelauto's in de Watergraafsmeer en twee in Bussum. Bussum moet natuurlijke een eigen cooperatie worden, maar wij helpen goede initiatieven graag op weg. :-)

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Meer ruimte en meer groen
Honderd autodelers gebruiken maar 25 parkeerplaatsen, terwijl gewone autorijders er 100 gebruiken. Dat betekent meer ruimte voor groen, ontmoeten, spelen, bewegen (wandelen en fietsen).

Schonere lucht
Onze elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit, het opladen met onze zonnepanelen is goed voor ons klimaat en de schone lucht en de groene zonnestroom van Van de Bron voor de resterende stroombehoefte ook. Dankzij het extra groen wordt de lucht schoner en doordat fietsen meer ruimte krijgen krijgt onze hele buurt meer ruimte voor bewegen in de buitenlucht.

Beter voor klimaat
Autodelers gebruiken maar 1 auto, terwijl gewone autorijders er 5 gebruiken. Dus hoeven er 4 auto’s niet gebouwd te worden, hetgeen een grote CO2 besparing is. Ook maken autodelers meer gebruik van fiets en OV, hetgeen ook CO2 uitstoot bespaart. Dankzij de opwek van elektriciteit met eigen zonnepanelen (en de bijzonder efficiënte DC-DC oplaadmethode) beperken we de impact van de resterende autokilometers. Het groen op de vrijgekomen parkeerplaatsen neemt CO2 op uit de lucht.
Lopend

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Jesse van den hoven

Project volgens planning

We hebben budget voor de oprichting van onze buurtcoöperatie en de inrichting van onze app. Hiermee kunnen we begin 2021 elektrische auto's en (bak-)fietsen delen!

0
Open de update in eigen pagina

Jesse van den hoven

Project volgens planning

In 2021 hebben we onze buurtcoöperatie opgericht en zijn wij lid geworden van drie koepelcoöperaties. Door lidmaatschap van koepelcoöperatie Samen|om leveren wij via hen groene stroom bij ruim 70 klanten in en om Amsterdam. Iedere overstapper bespaart met onze groene stroom 2 ton CO2 per jaar, dus d...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina