Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Groene Hub

Geplaatst op 4 maart 2020, 21:08 uur

Wij zijn sinds 2 december 2019 neergestreken op Holendrechtplein 44, in de voormalige Lotusschool, onderbouw. Onder de veilige hoede van Stichting COCRATOS geven wij op deze plek concreet vorm en inhoud aan een doe- en leergemeenschap voor sociale en duurzame koplopers die samen willen werken aan een gezonde wijk(-economie). Lees er hier meer over. Wij werken daar binnen de context van ‘het grotere verhaal’ van Gaasperdam SLIM naar QuickFit Aardgasvrij, en aan hele praktische invullingen, o.a. in de vorm van Donut-Deals:
‘smart window dressing’ (gordijnen laten naaien of isoleren voor een lagere energierekening)
inzameling van Groente-Fruit en Etensresten (GF-E) in Zelfbeheer
een QuickFix-Brigade: mensen die je helpen om je energierekening omlaag te krijgen door eenvoudige isolerende maatregelen en SLIMME tips en tricks.
Er worden ook cursussen gegeven:
de 3-maands ‘LevenLangLeren’ (van nov 2019-jan 2020). Voor 24 nieuwsgierige mensen (naar zichzelf en naar elkaar) die (weer) mee willen doen EN van betekenis willen zijn. We combineren een wekelijkse cursusbijeenkomst met toepassen wat je geleerd hebt op een stageplaats bij een buurtinitiatief waar je vrijwilliger bent of wordt. Het kost niets…behalve een sterke motivatie en nieuwsgierigheid en tijd/ruimte die je vrij wilt maken om mee te doen. Het levert je een hoop op: inspiratie – zicht op eigen kunnen en toekomstwensen – en tot slot nog feestje met een certificaat.
de kwartiermakersopleiding. Hier leer je over (1) het verduurzamen van je woning en je leefstijl, met specifieke aandacht voor aardgasvrij verwarmen (met focus op GroenGas, naast warmtenet en all-electric), en (2) over hoe je dit verhaal met je buren over kunt delen, vanuit het al langer door Stichting COCRATOS beproefde principe van Besmettelijke BUURTkracht. Lees er hier meer over.
Wij als participanten werken er samen met COCRATOS naartoe dat wij als doe- en leergemeenschap vanaf 2021 zelforganiserend door kunnen gaan, als zelfstandige organisatie. Eind mei 2020 hebben we ons eerste go-no go moment…..

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Deel dit: