headerbeeld

Wie zijn wij?
Netwerkorganisatie 02025 verbindt sinds 2004 zo veel mogelijk organisaties en mensen die in Amsterdam werken aan het gezamenlijke doel van betaalbare en schone energie. Middels een open platform bouwen we een energiewinnend net dat dit bewerkstelligt. Dit doen we aanvullend aan alle verbindende acties van de Gemeente Amsterdam, de provincie, het Rijk en de EU, bedrijven, allerlei opleidingsinstituten, bewonersorganisaties en andere netwerkorganisaties. Iedereen vanuit een eigen perspectief. 

Als Amsterdammers lopen we voorop in een schonere, duurzamere wereld. Onze vooruitstrevende hoofdstad blijft zich ontwikkelen en verbeteren, en heeft het opwindende plan om binnen nu en drie decennia volledig duurzaam te zijn. De transitie naar een groen en houdbaar energiesysteem speelt daarin een belangrijke rol. En wij, de inwoners en organisaties van de stad, vormen de sleutelfiguren in het versnellen van deze overgang en het bouwen aan het Amsterdam van morgen.

Het 02025-netwerk bestaat uit mensen die actief zijn in eigen buurten, bedrijventerreinen en overheidsgebouwen. Zo ontmoet dit netwerk aanbieders vanuit de eigen vraag en verbindt organisaties razendsnel aan elkaar.

Onze ambitie?
Amsterdam is in 2025 koploper schone energie. We brengen gebouw voor gebouw, gebied voo gebied, vervoermiddel voor vervoermiddel op schone energie. Samen met vele partners bekijken we welke projectgrootte en projectteam passend is per locatie. We krijgen onze buren mee, we overtuigen onze straten, we ondersteunen onze scholen en nemen onze kantoren en sportscholen mee. En in die reis naar schone energie helpen we elkaar. Stap voor stap innoveren we onze stad door kennis te delen en krachten te bundelen.

Samen is kracht
De coöperatieve netwerkorganisatie 02025 is gestart door de gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en een aantal kleinere bedrijven. Door de jaren heen heeft zich een enorme groep verzameld rond ons doel. Energiecommissarissen, energiecoöperaties, hubs, energiekoplopers en vele partners uit overheid, bedrijven en bewoners. 

02025 is een platform voor en door Amsterdamse energiepioniers die verder kijken dan onze eigen voordeur. Een community van koplopers in de energietransitie die samen de stad koploper energie maken. Als bewoners en organisaties vinden we elkaar, leren we van elkaar en versterken we elkaar door kennis, ervaringen, initiatieven en netwerk te delen. Samen lukt het ons: schone, eerlijke en veilige energie voor heel 020. 

Wie zit er in deze zwerm van mensen en hoe spreek ik iemand aan?
Om 'het netwerk 02025' van duizenden mensen in de stad te ondersteunen, werkt ondernemerscoöperatie Oranje Energie met 15 ondernemers gericht aan projecten die het netwerk betreffen. Deze coöperatie, het administratieve vehikel achter 02025, is gevestigd in het Olympisch Stadion. Het team werkt nauw samen met partners met hetzelfde doel én principes en met andere 'toeleveranciers'. 

Heb je nog vragen? Check dan de zelf aan de slag pagina voor vragen & antwoorden over jouw eigen transitie of neem contact op met pauline@02025.nl 

Volg ons via:
Facebook - 02025amsterdam  
Twitter - @02025amsterdam
Instagram - 02025

Bekijk het 02025 jaarverslag van het jaar 2022 via dit bericht. 

Veel dank aan alle initiatiefnemers van 02025: Linda Vosjan, Pauline Westendorp, Radboud Williams, Peter Hoogendijk, Ronald van Oijen, Ruurd Priester, Sven Jense, Thijs Haverkamp . En dank aan de oprichters van Wij krijgen Kippen, de voorganger van 02025: Layana Mokoginta, Anne Stijkel, Maarten Bruns, Marion Bloem, Dorine Putman, Heidi de Boer, Jeroen Bisscheroux en Pauline Westendorp.