Wie zijn wij??

Als Amsterdammers lopen we voorop in een schonere, duurzamere wereld. Onze vooruitstrevende hoofdstad blijft zich ontwikkelen en verbeteren, en heeft het opwindende plan om binnen nu en drie decennia volledig duurzaam te zijn. De transitie naar een groen en houdbaar energiesysteem speelt daarin een belangrijke rol. En wij, de inwoners en organisaties van de stad, vormen de sleutelfiguren in het versnellen van deze overgang en het bouwen aan het Amsterdam van morgen.

Onze ambitie? Binnen vijf jaar als stad op schone energie. En dat kan! Tenminste, als we nu flink vaart maken en de handen ineen slaan. Want alleen onze eigen huizen en bedrijven aanpakken, is niet genoeg. Samen bereiken we veel meer in de realisatie van een toekomstbestendig Amsterdam. We krijgen onze buren mee, we overtuigen onze straten, we ondersteunen onze scholen en nemen onze kantoren en sportscholen op de schop. En in die reis naar schone energie helpen we elkaar. Stap voor stap innoveren we onze stad door kennis te delen en krachten te bundelen.

02025 is een netwerk en platform voor en door Amsterdamse energiepioniers die verder kijken dan onze eigen voordeur – een community van koplopers in de energietransitie die samen de stad koploper energie maken. Als bewoners en organisaties vinden we elkaar, leren we van elkaar en versterken we elkaar door kennis, ervaringen, initiatieven en netwerk te delen. Samen lukt het ons: schone, eerlijke en veilige energie voor heel 020. In 2025.

Heb je nog vragen? Check dan de zelf aan de slag pagina voor vragen & antwoorden over jouw eigen transitie of neem contact op met René.

Volg ons via:
Facebook - 02025amsterdam  
Twitter - @02025amsterdam

Linda Vosjan, Pauline Westendorp, Radboud Williams, Peter Hoogendijk, Ronald van Oijen, Ruurd Priester, Sven Jense, Thijs Haverkamp – initiatiefnemers.

02025 wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.