Wens

Warmteopslag in basalt accu's, graag de mening van bijvoorbeeld Dave en Frans!

Schone energie
Illustration
Geplaatst op 6 maart 2022, 17:40 uur

Dag, ik zag langer geleden een youtube filmpje van Cees van  Nimwegen, gepensioneerd ingenieur (Philips). Hij had een eenvoudig experiment waarbij hij veel basalt in een zwaar geisoleerde schuur opsloeg dat hij met overtollige stroom verwarmde tot 500gr! En dat kon dan in de winter mooi als verwarming dienen. Daarna wat opgeschaald naar een 30tal woningen in nieuwbouwdorp te Boekel: https://youtu.be/AON-s4AI8yE

Nou is het bij nieuwbouw wel makkelijker te integreren en kan je meteen meer duurzame maatregelen treffen. Maar wat is deze opslag waard in (onze) bestaande woningen. Die vraag wilde ik wel eens voorleggen aan Dave van Dongen en Frans Debets. Wat getallen zie je bij volgende stukje: https://www.ecodorpboekel.nl/opslag-zomerwarmte-voor-de-rest-van-het-jaar/ In de zomer met lekker veel zonnestroom die blokken opwarmen en als het koud is gaan we ermee verwarmen. Op 31 maart is er een future bouwbeurs waar deze aanpak kennelijk verder wordt toegelicht, daar wil ik meer van weten! Kijk maar bij https://www.linkedin.com/pulse/bouwsector-kantelt-naar-klimaatpositief-bouwen-een-klein-ad-vlems. Het bovenstaande plaatje heb ik van de site innovatie-estafette en, het plaatje doet denken aan wij krijgen kippen, maar dan dus "wij krijgen bokjes"?

 

Mensen die deze wens delen: 1
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
1 reactie

Michael Turel

do 31 maart 2022 11:10
En toen reageerde Frans Debets, altijd fijn als een expert er ook goed naar kijkt. Nu ga ik de mensen achter het basalt batterij project in Boekel nog om een reactie hierop vragen. Het gebouw met de basalt batterij voor 36 woningen zal inmiddels wel zo'n beetje klaar zijn.
"Beste Michael,
het basalt i... lees meer
Personen die deze wens delen: 1