Activiteit

Meent.Coop meetup met kennis- en netwerkbijeenkomst voor alle koplopers!

donderdag 26 september 2024 , 17:00 - 21:00 uur
Illustration

Al jaren zijn er vele incubators in de stad actief op allerlei domeinen. Een daarvan is 02025. Een plek waar initiatieven vanuit de schone energie veilig kennis, netwerk en fondsen kunnen delen.

Deze initiatieven, ook wel koplopers genoemd, zijn mensen die op de één of andere manier bijdragen aan het doel van energiebesparing of het opwekken van schone energie in een 'gebied': een buurt, wijk, bedrijventerrein, gemeenschap, Vereniging van Eigenaren, etcetera. Of een combinatie daarvan. 

Alle aanvragers en alle bestaande en nieuwe koplopers zijn welkom op deze bijeenkomsten van 02025, het online en een offline gemeenschap van ervaren koplopers en een enorm netwerk van helpende organisaties. 

We organiseren 26 september 2024 van 17:00 tot 19:00 een bijeenkomst met een inspirerende spreker vooraf en dan een line-up van zo'n 10 koplopers die elk een paar minuten hebben voor hun vraag en dan ruimte voor antwoord.  En een wrap up, met opsomming van open eindjes...om op te lossen! 

In het kader van het Energiekoplopers Fonds zullen een paar koplopers uitleggen wat zij met het geld (en het netwerk en de kennis) gaan doen of al deden. 

Programma:

16:45 Inloop
17:00 Welkom & voorstelronde met vragen
17:15 Doel van dit Fonds 
17:30 Presentatie initiatieven Energiekoplopers Fonds
18:20 Toelichting overige subsidies en fondsen
18:30 Overige projecten bespreken
18:45 Q&A en plannen van vervolg afspraken
19:00 Einde Kennis- en Netwerkbijeenkomst 02025. 

LEES ALLES OVER HET KOPLOPERSFONDS op www.02025.nl/koplopersfonds 

Aansluitend organiseren we een Meent.Coop meetup met partners. Meld je gerust als je het meewilt organiseren! En vergeet vooral niet de borrel na afloop. Lees hier alles over de incubator voor de gemeenschapseconomie https://meent.coop/. Dit is de moederorganisatie van alle domeinspecifieke (zoals 02025) of meer generieke (zoals de stadmakerscoöperatie) broedplaatsen voor coöperatieve ondernemingen. We delen kennis, geld en netwerk bij financiering, technologie, bedrijfsvoering en ontwikkeling. We vertellen en laten het verhaal zien.

Samen met onze partners nodigen we alle Amsterdammers uit om mee te doen om de coöperatieve hoofdstad van Europa te worden. Opdat in 2035 minstens 35% van de Amsterdamse economie in gemeenschappelijke handen is.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Koplopers en de mensen die koplopers een stap verder kunnen helpen.
Deel dit: