|
Hallo <voornaam>,
De dagen beginnen al wat langer te worden en de zon wint aan kracht. Dat geeft warmte, ook door onze ramen naar binnen. Dat helpt met de besparing op de energierekening. De overheid en energieleveranciers overstelpen ons met nieuwe mogelijkheden: prijsplafonds, flexibele energiecontracten, de afbouw va de salderingsregeling, of toch subsidie op thuisbatterijen?
Als je jouw eigen ervaringen met kleine of grote besparingsmaatregelen van de afgelopen winter wilt delen met je buren of je buurt, dan hoef je dat niet alleen te doen. Kennis delen met je buren of samen besparingsmaatregelen aanbrengen stimuleren wij graag. Daarvoor hebben we het 02025 Energiekoplopers fonds opgezet. Kijk op de actiesite, meld jouw idee aan en maak kans op financiële ondersteuning. Je krijgt daarbij als bonus alle kennis van ons netwerk, advies, en heel veel ervaringsdeskundigheid. Zo helpen we jou verder: Samen sterk!
Ook de gemeente staat voor dezelfde uitdagingen. De grote opgave die ‘energietransitie’heet, het recht op een (energiezuinige) woning en duurzame oplossingen voor vandaag en de toekomst. In het open gesprek met Wethouder Zita Pels “Duurzaam in actie“, dat je aanstaande donderdag bij Pakhuis Zwijger kunt volgen, gaat daar over. “Wat kunnen we op korte termijn oplossen en waar werken we op lange termijn naartoe?” In het gesprek bespreken de wethouder, experts en het publiek de mogelijkhden. Samen sterk!
In het komend Energieontbijt van 9 maart gaan we het gesprek aan met de gemeente. Waar liggen onze gezamenlijke doelstellingen, waar kunnen de ambities van koplopers en de doelstellingen van de gemeente elkaar vinden en versnellen? De gemeente wil hetzelfde als wij: Amsterdam zo snel en efficiënt mogelijk over op schone energie. Een aantal collega’s van de gemeente die al veel met koploperinitiatieven samenwerken presenteren zichzelf en gaan op het Ontbijt met ons in gesprek. Koplopers hebben de gemeente nodig en andersom, samenwerken is daarbij belangrijk. Dan wordt het leuker, komen we verder en leren we meer van elkaar. Samen sterk!
Een van de sprekers op het ontbijt is de duurzaamheidcoördinator van één van de stadsdelen. Aan het woord is Paul Wallerbos, duurzaamheidscoördinator voor stadsdeel Centrum, De afdeling Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam bestaat uit ongeveer 150 ambtenaren die streven naar een schone, groene en duurzame leefomgeving. Verduurzamen kan de gemeente Amsterdam niet alleen: daar is nauwe samenwerking met burgers, organisaties en bedrijven voor nodig. Om lokaal en gebiedsgericht ondersteuning te geveb aan duurzaamheidsinitiatieven, is er daarom in elk stadsdeel een duurzaamheidscoördinator actief. Hij / zij kent de weg in het Stadsdeel en de lokale uitdagingen en mogelijkheden, en zet zich in om duurzame initiatieven in elk stadsdeel verder te helpen. Zij kunnen jouw lokale initiatief verder helpen door het beantwoorden van procesvragen, je aan de juiste personen en partners verbinden, adviseren bij subsidieaanvragen, of andere vragen met betrekking tot duurzaamheid beantwoorden.
Ik zal, als duurzaamheidscoordinator van het Stadsdeel Centrum, tijdens het ontbijt een aantal grote en kleine projecten, waar in de stadsdelen aan wordt gewerkt, toelichten.
Tot 9 maart!
Paul Wallerbos Gemeente Amsterdam - Duurzaamheidscoordinator Stadsdeel Centrum
|
|